Проекти участі – чого хочуть чернівчани та за які ідеї голосувати?

Міська влада обіцяє виділити кошти з бюджету на ті проекти, які наберуть найбільше голосів чернівчан

Про головне

Аліна Лісненко

Цього року у Чернівцях вперше запровадили програму бюджету участі.

Тобто кожен мешканець міста міг подати свій проект для облаштування велодоріжки, будівництва нового дитячого майданчика чи ремонту дороги. Наразі триває голосування за найкращі пропозиції. Всього їх 37. Усі проекти можна переглянути за посиланням. Ми розкажемо про деякі з них. 

Олександра Гошовська пропонує облаштувати вело-роликову доріжку на занедбаній міжбудинковій території на Бульварі Героїв Крут №4-6. А також створити там літній театр для дітей. По сусідству на тому ж Бульварі мешканці хочуть «Sport Family Garden», де має бути багато зелених насаджень і спортивний майданчик.

 

Також є пропозиції облаштувати дитячі майданчики у різних районах міста і деяких школах: у школі №2 реконструювати спортивний майданчик, а на території школи №25 облаштувати місце для гри у баскетбол. Проект стосовно школи №2 наразі лідирує у голосуванні.

Тільки 6 голосів має проект участі про закупівлю фетальних моніторів для пологового будинку №2. Це обладнання дозволяє вчасно помітити будь-які відхилення, що виникають під час пологів. 

Odoo CMS - велика картинка

Тут і пропозиція встановити пам’ятник жертвам Голодомору і репресованим. За словами авторів, вже є готовий проект того, як має виглядати пам’ятник, і навіть погоджений із владою. Проте коштів немає, тому і виставили проект на бюджет участі.

Проголосувати за проект можна на сайті, або ж у ЦНАП на вул. Героїв Майдану, 7. Із собою потрібно взяти копію паспорта з чернівецькою пропискою. Одна людина може проголосувати за 1 великий і за 1 міні-проект. До кінця голосування залишилося трохи більше тижня. 

Odoo CMS - велика картинка\

Схожі публікації