"Ми недоотримали 17 мільйонів гривень"

Директор "Теплокомуненерго" пояснив, чому в Чернівцях підвищились тарифи за тепло

Про головне

Аліна Лісненко

11 листопада Олександр Меленчук, директор КП «Теплокомуненерго» провів прес-конференцію.

 Олександр Меленчук пояснив, чому в Чернівцях підвищили ціни на теплоенергію:

«Є проблема, яка частково вирішена на рівні уряду. Вона існує не перший рік. Коли постанова № 1037 почала жити, вона внесла зміни в ряд інших документів, в тому числі у правила постачання теплової енергії. До цієї постанови проводиться нарахування щомісяця за теплопостачання тим суб’єктам, які не мають приладів обліку теплової енергії».

Олександр Меленчук зазначив, що в «Теплокомуненерго» побачили недосконалість цієї постанови ще в минулому опалювальному сезоні, коли тариф складав 13 грн 73 копійки за квадратний метр, а по факту він вийшов 10-9 гривень за опалювальний сезон. В результаті чого комунальне підприємтсво недоотримало 17 мільйонів гривень. Тому цього літа на кожній сесії представники «Теплокомуненерго» просили гроші в депутатів міської ради.


Текстовий та графічний блок Odoo

«Цього року постанова спрацювала зовсім іншим чином. Жовтень місяць є холоднішим і дорожчим, ніж у нашому тарифі. Оформлений розрахунок показав такий результат. Чи він є справедливий? Думаю, що не зовсім справедливий. Чи нам це подобається? Нам зовсім це не подобається». 

Також Меленчук зазначив, що у Чернівцях тільки 40% багатоповерхівок забезпечені тепловими лічильниками.

«Треба зрозуміти одну річ – чим холодніше, тим плата буде більшою за опалення. Чи то буде лічильник, чи то не буде лічильник. Чим буде тепліше, тим буде менше навантаження тарифу на бюджет кожного із нас. Те, що в нас найменші тарифи в Україні цим гордитись можна і треба. Але ми пішли на це для того, щоб утримати тариф, модернізувати і не піднімати його більше».

Схожі публікації