Сполучені Штати збираються відрізати КНДР від світу

США підготували проект запровадження ембарго на постачання нафти до Північної Кореї

Про головне

Яна Вичавка

США підготували проект резолюції Радбезу ООН, що передбачає запровадження ембарго на постачання нафти до Північної Кореї

У проекті також вказана можливість замороження активів уряду і лідера КНДР Кім Чен Ина, повідомляє «Радіо Свобода».

Крім того, проект резолюції передбачає заборону на пересування Кіма за кордон і блокування експорту текстильних виробів із Північної Кореї та виплат коштів десяткам тисяч північнокорейців, що працюють за межами країни, заробляючи валюту для уряду.

Також запропоновано заморозити активи національної авіакомпанії Північної Кореї Air Koryo, яка наразі здійснює рейси до Пекіна і ще декількох міст Китаю і до російського Владивостока.

Причиною стали нові випробування Пхеньяном ядерних боєзарядів і балістичних ракет, що заборонено попередніми резолюціями Ради безпеки ООН.

Дві країни, що фактично найбільше підтримують Північну Корею, Росія і Китай, які обидві мають право вето в Раді безпеки, вже різко засудили останні такі випробування, здійснені минулого тижня.

Але президент Росії Володимир Путін застеріг від того, щоб «заганяти в кут» Північну Корею. Москва вже виступала проти нових санкцій щодо Пхеньяна, домагаючись натомість переговорів про подолання кризи.

Так само є сумнів, чи підтримав би резолюцію США Китай. За повідомленням Пекіна, керівник Китаю Сі Цзіньпін у телефонній розмові з президентом США Дональдом Трампом раніше, серед іншого, виступив за «розв’язання питання шляхом діалогу і консультацій».

Раніше низка країн і міжнародних об’єднань закликала Раду безпеки ООН посилити санкційний тиск на Північну Корею через її ядерні і ракетні випробування.

Джерело фото

Схожі публікації