Понад мільйон українців живуть та працюють у Польщі – Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі заявив, що українські заробітчани переводять додому мільярди євро

Про головне

Оксана Чорна

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляє, що громадяни України, які живуть у Польщі, здійснили переказів на Батьківщину на мільярди євро

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на "Польське радіо".

Ващиковський відреагував на слова кандидата від Соціал-демократичної партії Німеччини на посаду канцлера цієї країни Мартіна Шульца.  Німецький політик під час телевізійної передвиборчої дискусії з Анґелою Меркель звинуватив Польщу та Угорщину у тому, що вони, відмовляючись приймати біженців, перешкоджають появі європейської міграційної політики. Зокрема, у зв'язку з цим німецький політик також пригрозив Польщі фінансовими наслідками.

"Причиною фіаско є, однак, існування в Європейському Союзі країн – декілька з них я згадав, це Польща та Угорщина - які категорично відкидають це і кажуть: нехай німці та італійці самі займаються цією проблемою".

Мартін Шульц, кандидат від Соціал-демократичної партії Німеччини на посаду канцлера 

Водночас Ващиковський, коментуючи ці слова Шульца, сказав, що потрібно займатися "імміграційними кризами, що наступають на Європу з усіх сторін". Глава МЗС Польщі заявив, що торік Польща видала українцям понад 1,2 мільйонів віз.

У першому півріччі 2017 року ця кількість становила вже понад 750 тисяч віз.

"Понад мільйон українців живе, працює, заробляє, прирощує свій дохід, який відправляє в Україну. За підрахунками фінансових установ, від 3 до 5 мільярдів євро переводять в Україну родинам, бізнесу".

 Вітольд Ващиковський, міністр закордонних справ Польщі

Джерело фото

Схожі публікації