Польща звинувачує Росію у недопусканні до місця Смоленської трагедії

МСЗ Польщі нагадало, що обидві країни домовилися встановити пам'ятник на місці авіакастрофи

Про головне

Оксана Чорна

Заступник міністра закордонних справ МЗС Бартош Ціхоцький передав послу РФ у Польщі Сергію Андрєєву дипломатичну ноту, висловивши серйозну заклопотаність польської сторони в зв'язку з перешкодами для доступу до місця, де розбився урядовий літак у квітні 2010 року

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Польщі, передає Новоє Время.

У МСЗ Польщі нагадали, що обидві країни на рівні Міністерств культури домовилися встановити пам'ятник на місці трагедії.

Польська сторона вважає взяті зобов'язання чинними і висловлює сподівання, що російська сторона не здійснить жодних дій, які будь-яким чином могли б ускладнити вільний і безперешкодний доступ до місця катастрофи Ту-154 і які ображали б особливий характер цього місця як зараз, так і в майбутньому, заявляє польський МЗС. Ціхоцький також заявив про готовність повернутися до обговорення будівництва пам'ятника жертвам катастрофи.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився літак Ту-154М, на якому президент Лех Качинський з дружиною та представники вищого командування і політичних партій Польщі летіли на траурні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.

В результаті авіакатастрофи загинули всі 96 осіб, включаючи 7 членів екіпажу. Незважаючи на те, що, згідно з висновками Міждержавного авіаційного комітету, причиною катастрофи стали неправильні дії екіпажу, багато хто побачив в аварії руку Москви.

Раніше прокуратура Польщі оголосила, що в 13 гробах жертв Смоленської катастрофи були виявлені останки інших жертв.  

Джерело фото

Схожі публікації