Ще тисячу рятувальників прибудуть у американський Х'юстон для ліквідації шкоди від урагану Харві

Стихійне лихо спричиняє безперервні дощі та потужні повені у місті

Про головне

Оксана Чорна

Щонайменше дві людини загинули та більше десяти постраждали через наслідки урагану Харві у штаті Техас  

Губернатор штату Грег Ебботт заявив, що ще 1 000 членів Національної гвардії будуть направлені до міста Х'юстон 28 серпня, оскільки повені Харві продовжують завдавати шкоду району.

Про це інформує AP News.

Раніше в неділю Ебботт заявив, що через шторм держава активізувала 3 000 членів національної гвардії та державної гвардії. Він також повідомив, що до ліквідації стихійного лиха залучили 500 автомобілів та 14 літаків.

Тропічний шторм Харві продовжує рухатися назад до Мексиканської затоки повільними темпами.

Національний центр ураганів США повідомляє, що швидкість вітру в урагані Харві становить 65 кілометрів на годину. Харві перебуває на південь від Х'юстона і рухається на південний схід зі швидкістю 6 кілометрів на годину.

Це означає, що він фактично зупинився поблизу узбережжя і спричиняє безперервні дощі в Х'юстоні та Галвестоні.

Тисячі людей змушені рятуватися від повені на дахах будинків чи пагорбах. Евакуйованим мешканцям рядять поки не повертатися в місто через відсутнтість електроенергії та телефонного зв'язку в будинках.

Багато людей приїжджають до конференц-центру Джорджа Брауна, облаштованого як притулок під час повеней.

Обидва великі аеропорти у Х'юстоні закрили через пошкодження від тропічного шторму. 

Президент Дональд Трамп, віце-президент Майк Пенс, члени Кабміну Трампа та інші високопоставлені чиновники обговорили федеральну підтримку міст, які пострраждали.

Трамп наголосив, що "всі відомства та агенції залишаються повністю відкритими для підтримки губернаторів Техасу та Луїзіани" і що його "головним пріоритетом є порятунок життя".

Джерело фото

Схожі публікації