Група Ахметова викупила державні акції Київенерго та Західенерго

Всього Фонд держмайна України виставив на торги блокуючі пакети акцій восьми обленерго

Про головне

Оксана Чорна

Блокуючий пакет акцій Київенерго продали за стартовою ціною, акції Західенерго завдяки конкуренції Concorde Capital здорожчали в торгах на 20% стартової ціни

Ornex з групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова викупила державні акції ПАТ "Київенерго" і ПАТ "ДТЕК Західенерго" на аукціонах 18 серпня.

Про це повідомляє прес-служба групи.

Фонд державного майна продав блокуючий пакет (25% акцій) компанії Київенерго за стартовою ціною – 759,6 мільйонів гривень. 25% акцій ДТЕК Західенерго продані за 417,16 мільйонів гривень, що на 69,58 мільйонів гривень або на 20% більше за стартову ціну (347,58 мільйонів гривень). За інформацією "Інтерфакс-Україна", конкурентом на аукціоні з продажу акцій "Західенерго" СКМ стала Concorde Capital, тому ціна акцій зросла.

Київенерго експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. ДТЕК Ріната Ахметова належить 72,4% акцій Київенерго. Ще 25% та 1 акцією компанії володіє держава. 70,91% акцій "ДТЕК Західенерго" належить групі ДТЕК Ріната Ахметова.

16 серпня компанія Ornex, що входить до групи компаній СКМ, придбала 25% акцій Донецькобленерго. СКМ до того володіла 71,5% цієї компанії.

Всього Фонд держмайна України виставив на торги блокуючі пакети акцій восьми обленерго.

Джерело фото

Схожі публікації