Студентам, які зіткнулися з корупцією в чернівецьких ВНЗ, надаватимуть безкоштовну юридичну допомогу

Восени у Чернівцях розпочне роботу Центр допомоги студентам

Про головне

Оксана Чорна

Ініціатори створення Центру переконують, що мало не щодня отримують повідомлення про випадки корупції в навчальних закладах міста

У Чернівцях за ініціативи всеукраїнської профспілки "Студентська Свобода" створять Центр допомоги студентам.

Про це профспілка повідомляє у мережі Facebook.

Основною метою діяльності центру буде допомога студентам, які зіткнулися з корупційними проявами у своїх навчальних закладах. У Центрі допомоги кожен студент зможе отримати юридичну і фахову підтримку від спеціалістів.  

Денис Шутак, заступник голови Чернівецького обласного осередку профспілки "Студентська Свобода", наголошує, що в місті немає належного органу і механізму протидії корупції в університетах. Профспілкові організації ВНЗ, як правило, залежні від ректорату і намагаються зберігати дружні стосунки з адміністрацією університету.

"Створення такого центру в Чернівцях є необхідним, оскільки ми мало не щодня отримуємо звернення від студентів різних університетів нашого міста на електронну скриньку профспілки. Бувають кричущі випадки, коли, скажімо, студенти отримують навіть погрози за відмову дати хабар. Роботу центр почне з початку осені, ми попередньо дамо прес-конференцію та проведемо ряд відкритих зустрічей в університетах, де розкажемо про права кожного студента та про те, як діяти в тих чи інших ситуаціях і куди звертатися по допомогу". 

Денис Шутак, заступник голови Чернівецького осередку профспілки "Студентська Свобода" 

 

Джерело фото

Схожі публікації