На Харківщині планують побудувати дві ТЕЦ із виробництва енергії з відходів

БіоТЕЦ дозволять фактично повністю задовольнити потреби міст області в електроенергії

Про головне

Оксана Чорна

На території Харківської області можуть встановити дві біологічні теплові електроцентралі та станції з виробництва енергії з відходів

Законодавче підґрунтя та технологічні можливості такого проекту обговорили голова Держенергоефективності Сергій Савчук з віце-президентом промислово-фінансової корпорації МАСТ-ІПРА Олександром Греховодовим 7 липня у Харкові.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

БіоТЕЦ дозволять фактично повністю задовольнити потреби міст в електроенергії, а також відновити цілорічне гаряче централізоване водопостачання.

"БіоТЕЦ – це ефективне рішення енергетичних та економічних проблем міст. Населення буде забезпечено життєво необхідними ресурсами, підвищиться енергобезпека міст, покращиться економічна ситуація, з’являтимуться нові робочі місця, запрацюють нові ринки споживання відновлюваних джерел енергії". 

Сергій Савчук, голова Держенергоефективності  

Греховодов повідомив, що наразі корпорація працює над проектами встановлення в містах Вовчанськ та Куп'янськ двох ТЕЦ на біомасі (деревній трісці, відходах сільського господарства), електричною потужністю 9,6 МВт та тепловою потужністю 21 Гкал/год кожна.

Він також поділився планами корпорації щодо будівництва заводів з переробки твердих побутових відходів для виробництва енергії.

Ці проекти корпорація МАСТ-ІПРА готує спільно з данською компанією Babcock & Wilcox Volund – одним із світових лідерів у сфері виробництва електроенергії з відходів.

Джерело фото

Схожі публікації