У Чернівцях в озері парку Жовтневому масово гине риба (ВІДЕО)

Через невідомі причини загинули приблизно 250 карасів

Про головне

Оксана Чорна

Три тижні тому рятувальники почали знаходити біля берега мертву рибу

В озері парку Жовтневому масово гине карась. Рятувальники, які дбають про безпеку відвідувачів парку, розповідають, що впродовж трьох тижнів прибрали з озера приблизно 250 мертвих рибин. Щоб з’ясувати причини екологічної проблеми, рятувальна служба викликала екологів. Експерти взяли проби води, проте поки не повідомили про результати.

"В озері є карпи, щуки та раки. Та гинуть тільки карасі. Це триває вже три тижні. Ми викликали екологів, які брали проби води, що мала неприємний запах. Але причин досі не з’ясували. Можливо, риба гине через забруднення. Ми виловлюємо рибу та викидаємо. Проте тут навіть немає умов для її утилізації. Це бачать і рибалки, і відпочивальники, які приходять до озера все рідше".

 Ігор Іпатов, матрос-рятувальник

 
 

Рятувальники вважають, що гинуть лише карасі, бо ця риба є більш чутливою до забруднення. Вони  припускають, що екологічну проблему спричинили каналізаційні води, які потрапляють у водойму.

Щодня рятувальна служба на човні збирає мертвих карасів із поверхні води. Проте умов для утилізації риби немає, тому працівники викидають її в кущі на узбіччі.

Воду в озері не очищували вже багато років, розповідають рятувальники. Забруднення загрожує здоров'ю відвідувачів парку, які рибалять або попри заборону та нещасні випадки продовжують купатись в озері.

Проте рятувальники додають, що після появи мертвої риби у водоймі все менше чернівчан відпочивають біля озера.

Відео Василя Салиги та Оксани Чорної

Схожі публікації