Інтернат: про війну на Сході України очима людини на лінії фронту

Meridian Czernowitz видає новий роман Сергія Жадана

Про головне

Оксана Чорна

Книга – художнє осмислення сучасного військового конфлікту

"Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі..." 

Сергій Жадан, "Інтернат"

У чернівецькому видавництві Meridian Czernowitz вийде друком книга Сергія Жадана "Інтернат". Роман з'явиться в книгарнях у середині серпня. Перша презентація відбудеться 9 вересня в Чернівцях у рамках Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

"Новий роман Жадана – про війну. Про актуальні події на Сході України 2014-2016 років очима простої людини, яка опинилася на лінії фронту. Книжка є художнім осмисленням військового конфлікту. Це зріз епохи. Наші нащадки будуть знати про цю війну, в першу чергу, через книжки, в тому числі завдяки Жаданівському "Інтернату"". 

Святослав Помаранцев, президент Meridian Czernowitz

Паралельно із паперовою книжкою вийде електронне видання українською та російською. Перекладач – Олена Марінічєва. Російськомовний варіант орієнтований в основному для потенційних читачів з Росії, які хочуть почути голос, "альтернативний" росТБ, розповідає видавець Святослав Помаранцев. 

"Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім..."

 Сергій Жадан, "Інтернат"

Джерело фото

Схожі публікації