В зоні ЧАЕС зайнялась пожежа

Атомній станції нічого не загрожує

Про головне

Аліна Лісненко

Поки немає передумов, щоби пожежа у зоні відчуження перекинулася на атомну електростанцію, повідомляє УНІАН

За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, пожежа не несе ніякої загрози, тому що це майже на кордоні 10-кілометрової зони біля села Буряківка. Вітер південно-західний. Поки що жодних загроз для атомної станції він не бачить.

"В зоні відчуження триває досить масштабна пожежа. ДСНС в повній мірі здійснюють заходи для її ліквідації. Водночас деякі російські ЗМІ вже розповсюджують брехливу інформацію щодо начебто значного підвищення радіації. Тому я дав доручення керівництву ДП з управління зоною відчуження оперативно інформувати українські та світові ЗМІ щодо реальної ситуації. Прошу журналістів бути пильними і не розповсюджувати фейки. Також наголошую, що у зоні проводяться планові заходи щодо запобігання пожежам. Йдеться і про підтоплення територій, і про планові рубки пожежозахисних смуг". 

Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів

За ніч і ранок площу пожежі зменшили з 25 до 8 га. До гасіння залучили 125 рятувальників та 36 одиниць техніки, у тому числі вертоліт МІ-8 та два літаки АН-32П. 

У відомстві також пояснили, що в одному лісовому кварталі пожежу локалізували, у іншому - спостерігаються окремі осередки. Загроза поширення вогню відсутня, передає ВВС Україна.

Джерело фото: УНІАН

Схожі публікації