Тиждень у Чернівцях: 02.02-09.02

Як провести тиждень в місті, коли до дня закоханих залишилося зовсім трошки

Про головне

Николай Гелич

Цього тижня чернівчани нарешті зможуть повернутись до театру. Розповідаємо про кілька цікавих вистав, та дві головні кінопрем’єри тижня.

Odoo CMS - велика картинка

 Кіно

«Дзвінки»

Вже третій американський хорор, знятий на основі легендарної японської франшизи «Дзвінок». Такий фільм жахів не потребує переконливого сценарію, видатних акторів або індивідуальної режисури. Рокове відео знову приноситиме смерть усім, хто його перегляне. Герої продовжують безнадійно вирішувати, що ж сталось із дівчинкою Самарою. Якщо раніше диявольський механізм обмежувався телевізором та телефоном, то сьогоднішні інновації дозволили поєднати усе це у звичайний смартфон: тут і відео переглянути можна, сюди й дзвінок надходитиме. Фільм ідеально підійде мазохістам, які все одно переглянуть заборонене відео, як би їх не переконувати.

Коли: з 02 лютого

Де: у всіх кінотеатрах міста

Квитки: у касах кінотеатрів

Odoo CMS - велика картинка

  

«Велика стіна»

Режисер Чжан Імоу зняв найдорожчий фільм, який коли-небудь знімали у Китаї. Велика стіна знята за романом Франца Кафки, який був написаний ще у 1917, але опублікований тільки після смерті автора. У фільмі мова йтиме про причини зведення китайскої стіни та будівлі відомої пам’ятки архітектури. Але стрічка не є історичною. Герою актора Метта Деймона доводиться боротись проти чудовиськ, які нагадають динозаврів і драконів одночасно.

Коли: з 02 лютого

Де: у всіх кінотеатрах міста

Квитки: у касах кінотеатрів

Odoo CMS - велика картинка

 Театр

«Енні»

Класична історія про сироту, яку чув увесь світ, переказував не тільки український театр, але й бродвейський мюзикл. Історія про пошуки сім’ї та материнське тепло розповість режисерка Людмила Скрипка, а роль маленької Енні виконає восьмирічна дівчинка.

Коли: 5 лютого о 18.30

Де: Чернівецький драмтеатр імені Ольги Кобилянської 

Квитки: у касі театру

Odoo CMS - велика картинка

«Запечатаний двірник»

Класична соціально-побутова та гостросатирична комедія. У центрі повісті – українське село минулого століття. Вперше виставу показали ще у 1984 році. Тоді головну роль зіграв заслужений артист України Анатолій Литвинчук. Цього разу головні ролі виконують Андрій Піддубний та Мирослава Маковійчук. Гостра сатира на тему українського села та точні образи його жителів будуть передані на сцені Чернівецького драматичного театру.

Коли: 7 лютого о 14.30

Де: Чернівецький драмтеатр імені Ольги Кобилянської

Квитки: у касі театру

  

Тим, хто усе ще не знає, як вийти з дому в останній місяць зими, одразу рекомендуємо розслабитись та спробувати заповнювати час простими радощами. Наприклад, зайнятись тим, що ви завжди любили, але витіснили з пам’яті – переглядом «тупих» комедій. Зібрали та переглянули для вас три фільми, які можна дивитися щодня.

«Няньки»

Ця комедія 1994 року поєднала у собі три головні складові успіху 90-х: неслухняних дітей, які скрізь розставляють пастки, близнюків та рестлерів-бодібілдерів. Нехай «брати-варвари» Пітер та Девід Пол ніколи не були справжніми рестлерами, втім їх зовнішність саме така. Цікаво, що фільм став хітом американського прокату, а в нас його вже давно не показують по ICTV.

 
 

«Поліцейська академія»

Комедія 1984 року про те, що сталось після прийняття закону про те, що будь-який невдаха може записатись в поліцейську академію. Фільм сприяв появі того, що сьогодні б назвали «мемами». Сюди можна приписати гей-бар «Голуба устриця» та інших. Якщо ви дивились його тільки в дитинстві, то напевне не розуміли наскільки сміливим та ліберальним був цей проект.

 
 

«Гарячі голови»

Абсурдна комедія з молодим Чарлі Шином. Пародія на мілітаристські фільмі про сміливих пілотів, де в кожному кадрі одночасно відбувається як мінімум три безглузді події. Ледь не забули, ціль героїв – підірвати Саддама Хуссейна. «Гарячі голови» -- це пам’ятник тій епосі, коли ще сміялись над ідеєю, наче за допомогою бомб можна було змінити світ на краще. 

Схожі публікації